Een grapje moet toch kunnen?

Een geintje is vaak een seintje

De kracht van een organisatie wordt bepaald door de mensen die er werken. Als organisatie wil je een veilige en gezonde werkplek bieden. Helaas kan het voorkomen dat medewerkers zich onvoldoende veilig voelen of het vermoeden hebben dat er misstanden plaatsvinden.

Geen vraag of situatie is te gek

Praat erover

In alle vertrouwen kun je je verhaal doen. Op een plek die voor jou prettig is. Ik luister naar je zonder oordeel, zodat je je vrij voelt om je gevoelens, dilemma’s en gedachten te delen. Samen bespreken we hoe je ermee om kunt gaan. Ook als je alleen wilt sparren ben je welkom. Loop niet te lang alleen rond met dat wat je dwarszit. Praat erover.

Ongewenste omgangsvormen

Ervaar je wel eens grensoverschrijdend gedrag? Voel je je weleens gekwetst. Pesten, discriminatie, (seksuele) intimidatie, agressie en geweld: het gebeurt soms zonder dat je er op dat moment erg in hebt en soms realiseer je je dat pas achteraf. Verbale en non-verbale communicatie kun je als bedreigend  ervaren. Het gevolg daarvan is dat je je niet langer veilig voelt op je werk. Dat gaat ten koste van je werkplezier en productiviteit en kan tot ziekteverzuim leiden.

Integriteit

Bij integriteitsschendingen kun je denken aan vermoedens van misstanden binnen de organisatie. Voorbeelden zijn diefstal, fraude, machtsmisbruik, schenden van regels en niet-integer gedrag. Ook gedrag buiten werktijd kan hieronder vallen. Dit kan grote schade aanrichten voor zowel de medewerker als de werkgever.

Hoe kan ik helpen?

Als extern vertrouwenspersoon help ik zowel bij ongewenste omgangsvormen als integriteitszaken. Ik bied een luisterend oor en geef ruimte aan de medewerker om zijn of haar verhaal in vertrouwen te bespreken. Omdat ik van buiten de organisatie kom merk ik dat medewerkers zich vrijer voelen om te praten. Vaak is het luisteren en meedenken over hoe anders om te gaan met de situatie al voldoende om escalaties of (klachten)procedures te voorkomen.

Ik denk op een pro-actieve manier mee over oplossingen. Denk hierbij aan het voorbespreking van een gesprek met de persoon in kwestie, doorverwijzen naar interne of externe hulpverleners. De gesprekken dragen bij aan een gezonde en prettige werkomgeving. Daarnaast heb ik een adviserende rol en signaleer ik trends die binnen de organisatie spelen.

Uil-wijsheid - Niranyana coaching en praktisch filosoof

Vertrouwen opbouwen?

Bel of mail gerust voor een vrijblijvend gesprek.

  06 – 249 420 69
  info@niranyana.nl

© 2020 Niranyana Coach & praktisch filosoof - 'Door anders te kijken zie je meer'