Ik wil mensen die vastlopen verder helpen

 Dichter bij jezelf

Zolang ik me herinner heb ik een grote belangstelling voor wat mensen voelen en denken. De kracht van je eigen denken en de invloed daarop fascineert me. Dat bracht me bij de studie Praktische filosofie en Levenskunst.
Ik zie veel mensen worstelen en vastlopen in de hectiek van het dagelijks leven. Onbewust geven mensen andere dingen voorrang boven zichzelf. Dat houdt niemand vol. Vroeg of laat barst de bom en heb je ruimte voor jezelf nodig. Ik help mensen die vastlopen in werk- of privéleven en de wisselwerking die dat oplevert. Vanuit een filosofisch perspectief stel ik vragen en spiegel ik je. Door samen gedachten en gevoelens te bespreken ontdek je je verlangens. Daarmee gaan we aan de slag. Zo vind je meer evenwicht en ga je je richten op die dingen die belangrijk zijn voor jou. Ik ben ervan overtuigd dat de sleutel tot innerlijke rust voor een groot deel bij jezelf ligt.

Dat gun ik iedereen. Daar ga ik voor. Dát is mijn drijfveer.

Vrijheid

Met Indiase roots ben ik geboren in Sri Lanka en opgegroeid in een klein dorpje in Groningen. Toen ik een jaar of acht was hoorde ik van de burgeroorlog in Sri Lanka. Dat raakte mij ontzettend. Optimistisch als ik ben, wilde ik naar Sri Lanka gaan om met de Tamilleiders en de Singaleese leiders te praten. Ik wilde de vrede terugbrengen. Wanneer ik daaraan terug denk, moet ik glimlachen om mijn simplistische kijk van toen. Het gevoel van mensen te willen helpen heeft me nooit meer losgelaten.

Opgegroeid in een gezin waar het niet altijd veilig was, ben ik al vroeg mijn eigen weg gegaan en dicht bij mezelf gebleven. Toen ik op mijn 16e in een internaat ging wonen ging er een nieuwe wereld voor me open. Het was een verademing om nieuwe mensen te leren kennen en te vertrouwen, nieuwe vriendschappen aan te gaan en mijn coming out en de wereld te ontdekken. Spanning en angst verdwenen en maakten plaats voor vrijheid, mogelijkheden en ruimte.

Ik ben leergierig en voel een innerlijke drive om verder te gaan. Ook als er veel onzeker is durf ik nieuwe wegen te ontdekken. Vrijheid en me vrij voelen zijn mijn belangrijkste waarden.

Nieuwe focus

Ik heb jaren als fotografe gewerkt, waarin altijd de mensen en hun verhalen centraal stonden. Het viel me op dat mensen zich bij mij snel op hun gemak voelden en zich openstelden. Ik merkte dat ik de verhalen die zij vertelden en de uitdagingen waar zij voor stonden me meer en meer interesseerden. Toen in 2008 de financiële crisis kwam had ik nog voldoende opdrachten. Toch was dat voor mij hét moment om te denken: wat wil en kan en ik nog meer?

Dat bracht mij bij de studie Praktische filosofie en Levenskunst. Daarmee viel alles op zijn plaats. Het valt namelijk perfect samen met mijn karakter, persoonlijke waarden, talent en intrinsieke eigenschap om mensen verder te willen helpen. Of het nu gaat over werk, relatie, verliesverwerking, identiteits- en/of levensvragen: het gaat altijd om gedachten en gevoelens die je raken.

Vooral in een-op-een gesprekken en in het werken met kleine groepen komen mijn kwaliteiten het beste tot hun recht. Ik ben blij met ieder verschil dat ik kan maken.

Uil-wijsheid - Niranyana coaching en praktisch filosoof

Ook kiezen voor jezelf?

Bel of mail gerust voor een vrijblijvend gesprek.

  06 – 249 420 69
  info@niranyana.nl

© 2020 Niranyana Coach & praktisch filosoof - 'Door anders te kijken zie je meer'